Vrijeme: Zagreb, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik Osijek, ¤ Datum i vrijeme:

Meteogrami: Beli Manastir, Biograd na moru, Bjelovar, Božava, Daruvar, Delnice, Dubrovnik, Đakovo, Gospić, Karlovac, Knin, Komiža, Makarska, Mali Lošinj, Metković, Našice, Novalja, Osijek, Palagruža, Pazin, Poreč, Pula, Rijeka, Rogoznica, Rovinj, Samobor, Sinj, Sisak, Slavonski brod, Split, Stari Grad, Hvar, Šibenik, Umag, Varaždin, Vela-luka, Vinkovci, Zadar, Zagreb; BiH: Banja luka, Bihać, Mostar, Sarajevo, Tuzla i Zenica; Slovenija: Ljubljana i Maribor

Meteociel.fr GEFS meteogram za Velu Luku na otoku Korčuli: temperatura pri tlu i oborine slijedećih 16 dana

Na dijagramu je prikazano 20 verzija Ensemble GFS prognoze koja je pokrenuta u 06UTC. Nakon 6, 7 dana izgubi se pouzdanost (rasprše se krivulje), što znači da se prognoza više ne slaže ni sama sa sobom o tome što će biti.

Točnija prognoza kiše (precipitations = oborine) koristi prognoze startane u posljednja 4 termina (svakih 6h), dakle ukupno 80 računanja.

Dernier diagramme du run de = posljednji dijagram za prognozu startanu u

4 derniers = sva 4 posljednja termina zajedno

Passer r 0-180 = samo prvih 180h

 Moyenne des scenarios = prosjek svih 20 ili 80 prognoza

 

Primijetite kako krivulje temperature imaju znatno manju amplitudu na otocima nego u unutrašnjosti. More se sporije grije i hladi nego tlo, pa su i promjene temperature zraka umjerenije.

 

Vela luka na Google maps

Vremenska prognoza Korčula - norveški meteogram i dodatne informacije.
© 2006-2009 www.vrijemehr.com - Uvjeti korištenja - Kontakt: PM na forumu